Bio Ethanol Haard

Zoals hierboven al gezegd zijn er dus steeds meer mensen die een bio ethanol haard in huis hebben. Zo’n sfeerhaard kan dan ook voor veel warmte en gezelligheid zorgen en ziet er chique uit. U kunt zelfs keramische houtblokken in de haard leggen om het op een echt houtvuur te laten lijken. Omdat deze haarden geen afvoer nodig hebben, kunnen ze bijna overal geplaatst worden. Wel moet er de mogelijkheid zijn de ruimte te luchten, omdat uw bio ethanol haard zuurstof uit de omgeving trekt. Als er geen toevoer is van verse lucht van buiten, ontstaat er een zuurstoftekort.

bio ethanol haardWilt u ook een bio ethanol haard kopen?

Dan kunt het best eerst eens rondkijken op internet om een idee te krijgen van wat voor soort modellen er allemaal te krijgen zijn. U kunt dan de afbeeldingen bekijken om te zien welk bio ethanol haard u het mooiste vindt.

Daarna kunt u ook eens gaan kijken in de showrooms van de diverse handelaars die sfeerhaarden verkopen. Bedenk ook waar u wilt dat de haard komt te staan.

Bio-ethanol sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:

  • Vrijstaande modellen
  • Tafelmodellen
  • Wandmodellen

Geen van deze modellen heeft dus een afvoer nodig. De wandmodellen worden aan de wand bevestigd met schroeven. Volgens woonblog Stijlbloem is dit één groeiend type nu dat bio-ethanol steeds efficiënter kan gebruikt worden, en de kosten van andere brandstoffen stijgen.