Bio ethanol sfeerhaard

Wat moet u weten over een bio ethanol sfeerhaard?

bio ethanol sfeerhaardHeeft u net een nieuwe bio ethanol sfeerhaard aangeschafd? Dan zijn er een aantal punten waar u op moet letten.

Eén van de grootste voordelen van bio ethanol sfeerhaard is dat u hem bijna overal kunt plaatsen omdat er geen schoorsteen nodig is. Maar het is wel een groot misverstand dat dat het enige is; u moet namelijk wel uw kamer luchten.

Op het moment dat u uw bio ethanol sfeerhaard gebruikt, zal de concentratie CO2 langzaam maar zeker stijgen en zal de lucht in de huiskamer langzaam maar zeker steeds minder zuurstof bevatten. Gevolgen daarvan zijn versufdheid en hoofdpijn. Daarom moet u de kamer goed luchten, zodat er steeds aanvoer is van verse lucht.

Een bio ethanol sfeerhaard kan een vermogen hebben tussen de 1000-3000 watt.

Dat betekent dat u uw haard behoorlijk wat warmte afgeeft. Zet daarom de centrale verwarming een stukje lager als u de haard aansteekt. Het is natuurlijk niet de meest efficiënte manier van verwarmen – een warmtepomp in een mobiele airco bijvoorbeeld is een heel stuk energiezuiniger.

Bijna alle sfeerhaarden hebben trouwens een regelbare brander. Het is een schuifje waarmee u de vlammen hoger of lager af kunt stellen en zo de warmte regelen.

De meeste haarden kunnen worden aangestoken met een metalen stokje dat even in de bio ethanol gedoopt wordt.