Brander bio ethanol

Heeft u al een echte open haard dan kunt u ook eventueel een brander bio ethanol aanschaffen en deze in de al bestaande haard plaatsen. Een brander bio ethanol is een soort bak waar de ethanol in zit, het lijkt een beetje op een grote tissuedoos; de vlammen komen uit de rechthoekige opening het midden.

Deze branders zijn ontworpen om in een al bestaande open haard te worden geplaatst. Als de brander aan is komt geen of nauwelijks geur of rook vrij, maar uitsluitend waterdamp en koolstofdioxide (CO2) – niet meer dan bij het branden van 3 kaarsen en heel wat minder dan bij het branden van wierook bijvoorbeeld.

Daarom is er bij een brander bio ethanol geen rookkanaal nodig en kunt u het schoorsteenkanaal afsluiten.

bio ethanol brander

Belangrijk om te weten: als u gewoon hout stookt in uw open haard, verdwijnt 2/3 van de warmte via de schoorsteen.

Met een afgesloten schoorsteen wordt de verwarmingscapaciteit dus driemaal groter. Maar dat kan alleen maar bij het gebruik van bio ethanol, omdat bij een brander bio ethanol geen giftige stoffen vrijkomen tijdens het verbrandingsproces.

Bij hout komen er wel giftige stoffen vrij. Bent u het gesjouw met hout en het schoonmaken van uw openhaard zat? Schaf dan een brander bio ethanol aan, en u kunt weer heerlijk van uw open haard genieten, zonder sjouwen en rommel!