Wat is bio ethanol?

Wat is bio ethanol, is een veelgestelde vraag.

Men ziet tegenwoordig steeds meer sfeerhaarden die op bio ethanol werken; het ziet er mooi uit en schijnt milieuvriendelijk te zijn. Een groot voordeel is dat deze haarden geen afvoer nodig hebben en bijna overal neergezet kunnen worden. Er zijn steeds meer soorten en modellen sfeerhaarden te krijgen die op gel of bio ethanol werken.

Bio Ethanol wat is hetAls u erover denkt om een sfeerhaard aan te schaffen, wilt u waarschijnlijk graag eerst wat meer weten. Dus wat is bio ethanol eigenlijk en is het echt zo milieuvriendelijk als wordt beweerd? Is het per liter goedkoper dan petroleum of komt het eigenlijk zelfs duurder uit?

Wat is bio ethanol..

Wat is bio ethanol? Het is eigenlijk gewoon ethanol, een soort alcohol. Het voorvoegsel ‘bio’ duidt erop dat de ethanol gemaakt is van biologische producten zoals bijvoorbeeld mais, suikerriet of suikerbiet. Bio ethanol wordt als milieuvriendelijke beschouwd en als alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Sfeerhaarden die branden op bio ethanol, verbruiken een heel zuivere brandstof. Het is schoner dan hout, olie of gas, omdat er bijna geen CO2 bij vrijkomt. CO2 is de grote boosdoener voor het broeikaseffect. Bij de productie van bio ethanol komt echter wél CO2 vrij. De ontwikkeling gaan uiteraard nog steeds door en daardoor zijn we steeds beter in staat zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren.